nieuwe solliciteren

Zó versla je met Het Nieuwe Solliciteren je concurrentie

Met de revolutie van het thuiswerken kwam de term Het Nieuwe Werken in zwang. Maar heb je ooit gehoord van Het Nieuwe Solliciteren? Ook deze term heeft te maken met de mogelijkheden en veranderingen die internet met zich meebrengt.

Voor sollicitanten is er ook heel wat veranderd sinds de vorige eeuw, waarin de zaterdagkrant het medium was waarin vacatures stonden, en solliciteren uitsluitend per fysieke brief kon. Kijk maar eens mee: (meer…)

Lees meer

open sollicitatie tips

Open sollicitatie schrijven: 7 tips

We hebben al veel blogposts op CVSter geplaatst, variërend in onderwerpen van tips voor een alternatieve cv-indeling tot de best betaalde banen op HBO-niveau. Maar waar we nog weinig aandacht aan hebben besteed, is de open sollicitatie. Aan de ene kant is dit goed te verklaren: een open sollicitatie is niet zo gebruikelijk als een normale sollicitatie omdat het een schot hagel lijkt. Maar is dat wel zo?

Wij vinden dat het (soms negatieve) imago van een open sollicitatie jou er niet van moet weerhouden om het tóch te proberen. Sterker nog: het feit dat andere mensen er wat huiverig of zelfs lacherig over doen, betekent alleen maar dat je nóg minder concurrentie hebt. Met de tips die je hieronder treft, kom je eerst in de juiste mindset, vind je de beste werkgevers, presenteer je je zo positief mogelijk en maximaliseer je de kans op een uitnodiging. Dus lees snel verder! (meer…)

Lees meer

Solliciteren Skype

Solliciteren via Skype: 7 tips

Of je werkgever nu ver weg zit of simpelweg jouw computervaardigheden op de proef wil stellen, een Skype-interview of video-sollicitatie is allang geen zeldzaamheid meer. Maar hoe bereid je je goed voor op zo’n sollicitatie en hoe maak je via een beeldscherm de beste indruk? Omdat solliciteren via Skype heel wat anders is dan een fysiek kennismakingsgesprek, zetten we in deze blogpost tips voor je op een rij. (meer…)

Lees meer

tips werkgevers verleiden

Zó komen werkgevers achter jou aan: 7 tips

In het traditionele sollicitatieproces moet jij als werknemer achter een baan aan gaan. Wanneer je eenmaal een geschikte vacature vindt, concurreer je met tientallen of soms wel honderden andere kandidaten. Als we dit proces puur statistisch bekijken, is jouw kans op die baan dan heel klein.

Dus waarom zou je de zaken niet omdraaien? Zou het niet veel mooier zijn als werkgevers jou benaderden in plaats van andersom? Met de tips in deze blogpost komen werkgevers aan jouw voeten liggen en smeken ze jou om voor hen te komen werken. (meer…)

Lees meer

Interne Vacature Solliciteren

Solliciteren op een interne vacature: hoe gaat dat?

Een ‘normale’ vacature is bij een bedrijf waar je nog niet werkt. Je vindt zo’n vacature op de website van het bedrijf of bij een online vacaturebank. Vervolgens schrijf je een brief aan personen die je niet kent, en mag je –hopelijk– op gesprek bij diezelfde mensen die je (nog) niet kent. Hoe anders is dat bij een interne vacature!

Als de mogelijkheid bestaat om door te groeien binnen het bedrijf waar je voor werkt, en als de geboden functies aansluiten bij jouw ambities, zul je vroeg of laat willen solliciteren op zo’n interne vacature. Dit type sollicitatie is iets anders dan een sollicitatie voor een bedrijf waar je nog niet werkt. In deze blogpost vertellen we jou waar je aan moet denken bij een interne sollicitatie en ontdek je wat de do’s en don’ts zijn. (meer…)

Lees meer

video sollicitatie

5 tips voor succes met jouw video-sollicitatie

Steeds meer bedrijven vragen kandidaten om in een video-boodschap hun motivatie toe te lichten. Dat kan even wennen zijn als je niet gewend bent om tegen de camera te praten. Maar als je de tips in deze blogpost opvolgt, zorg je er met jouw video-sollicitatie voor dat je een streepje voor hebt op de meeste kandidaten.

Met de tips die ik hieronder geef, ga ik ervan uit dat jij zelf jouw sollicitatie-video produceert. Tenzij je een zeer serieuze hobbyist bent, zal de kwaliteit hiervan niet in de buurt van een professionele video komen. Maar daar kun je altijd later nog in investeren. Belangrijk is dat je enthousiast op deze nieuwe vorm van solliciteren duikt, vooral omdat nog te weinig kandidaten gebruikmaken van deze manier van solliciteren. (meer…)

Lees meer

linkedin profiel

5 tips voor een succesvol LinkedIn-profiel

Waar Facebook er is voor de vakantiekiekjes en de kattenvideo’s, is LinkedIn er voor het netwerken met professionals, het zoeken van vacatures en het etaleren van jouw werkervaring. Iedere serieuze werkzoekende zou dan ook een Linkedin-account moeten hebben. Heb je er nog niet één, maak er dan een avondje voor vrij. Heb je al wel een LinkedIn-profiel, dan helpt CVSter.nl jou om er zoveel mogelijk uit te halen. (meer…)

Lees meer

baankansen vergroten

4 snelle manieren om je baankansen te vergroten

De banenmarkt mag dan wel aantrekken, maar voor de meeste vacatures concurreer je nog steeds met tientallen werkzoekenden. Je zult dus op één of andere manier moeten opvallen tussen de kandidaten. Maar hoe doe je dat zonder een nieuwe opleiding te moeten volgen of door te liegen (wat we je afraden) op je cv?

In deze blogpost laten we je 4 manieren zien waarop je snel jouw aantrekkingskracht op recruiters kunt vergroten. Het maakt niet uit of je nog maar net op de arbeidsmarkt komt kijken of al decennia werkervaring hebt; deze trucs kan iedereen toepassen. Maar omdat lang niet iedereen ze toepast, steek je hiermee al gauw met kop en schouders boven andere kandidaten uit. Dus doe er je voordeel mee! (meer…)

Lees meer

Zenuwen Sollicitatie

Sollicitatiegesprek: 6 manieren om je zenuwen te beteugelen

Ben je voor een sollicitatiegesprek uitgenodigd, maar beginnen de zenuwen nu al aan je te knagen? De kans is groot dat je tijdens het gesprek dan nóg nerveuzer bent. Maar maak je geen zorgen, want er zijn trucs om jouw zenuwen onder controle te houden. De eerste truc heb je zelf al toegepast: je bent je ervan bewust en bent op zoek gegaan naar een oplossing. In deze blogpost geven we je tips waarmee je stukken rustiger overkomt. (meer…)

Lees meer

bedankje na sollicitatie

Stuur dit bedankje na jouw sollicitatiegesprek

Zo, dat sollicitatiegesprek is achter de rug. En als mensen jou vragen hoe het ging, verschijnt er een glimlach op je gezicht. De klik met de recruiter was er, je was redelijk ontspannen en je hebt goed duidelijk kunnen maken wat jouw vaardigheden en ambities zijn. Als het aan jou ligt, ben je aangenomen.

Maar je begrijpt ongetwijfeld dat het niet zo makkelijk gaat. Er zijn andere kandidaten en tegenwoordig trekken die alles uit de kast om een goede indruk te maken. Schriftelijke bedankjes na sollicitatiegesprekken horen daar steeds vaker bij. Als jij nog niet van deze tactiek gebruikmaakt, helpt deze blogpost jou om het perfecte bedankbriefje te sturen. (meer…)

Lees meer