engels cv voorbeeld

Engelse cv-voorbeelden

Ga je de internationale arbeidsmarkt op? Of het nu een baan in het buitenland betreft of een vacature bij een multinational die ook in Nederland actief is, een Engels cv is een vereiste. Maar hoe ziet zo’n document er eigenlijk uit? Net als een Nederlands cv of toch anders? Met dit artikel bieden we je helderheid in de vorm van een Engels cv-voorbeeld. (meer…)

Lees meer

engels cv maken

Engels cv maken: zó doe je dat

Als een mooie baan in het buitenland lonkt, is de kans groot dat je moet solliciteren in het Engels. Een e-mail in die taal is dan nog maar een begin, want ook moet je een Engels cv maken en een sollicitatiegesprek in die taal voeren.

In dit artikel focussen we ons op dat cv in het Engels. We bekijken in hoeverre dat van een Nederlandstalig cv verschilt en laten je zien hoe je er zelf één opstelt. Maar om te beginnen stippen we nog even de verschillen tussen een cv en een resumé aan. (meer…)

Lees meer

cv generator voor en nadelen

De voordelen en nadelen van een CV-generator

Veel kandidaten worstelen met hun maken van hun curriculum vitae (CV). Ze twijfelen over de indeling, de vormgeving en de inhoud. Met een CV-generator kunnen deze twijfels worden weggenomen. Een CV-generator, de naam zegt het al, genereert in een handomdraai een CV voor je. Je vult een aantal velden in met informatie over jouw opleiding, werkervaring, vaardigheden, kennis en competenties. Met een klik op de knop rolt hier vervolgens een overzichtelijk en mooi opgemaakt CV uit. Nog een muisklik creëert weer een andere versie in een andere stijl.

Een CV-generator is meestal een online tool met koppelingen aan andere systemen, zoals LinkedIn en Facebook. Hierdoor kun je snel persoonlijke gegevens en je werkervaring in de generator ‘importeren’. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn deze programma’s nu werkelijk en is het aan te raden om zo’n CV-generator te gebruiken? (meer…)

Lees meer

recruiter sollicitatie cv tips

Sollicitatie- en CV-tips van recruiters, selecteurs en HR-medewerkers

Op andere websites over werk en carrière vind je vooral tips die door sollicitanten zelf zijn geschreven. Daar is niets mis mee en die suggesties zijn zeker bruikbaar, maar wat ons betreft ontbreekt er iets aan: het perspectief van de recruiters, selecteurs en HR-professionals. Want wie echt succesvol wil solliciteren zorgt ervoor dat de selectiecommissie geïnteresseerd raakt. (meer…)

Lees meer

herintreders

7 sollicitatietips voor herintreders

Je werkt om leven; je leeft niet om te werken. Het is dan ook logisch dat je er tijdens jouw actievere jaren even tussenuit knijpt om van dat leven te genieten. Misschien heb je het ervan genomen toen je kinderen het huis uit gingen en heb je eindelijk die wereldreis gemaakt. Of wellicht ben je al redelijk jong opa of oma geworden en wilde je veel tijd met je kleinkind(eren) doorbrengen. (meer…)

Lees meer