cv generator voor en nadelen

De voordelen en nadelen van een CV-generator

Veel kandidaten worstelen met hun maken van hun curriculum vitae (CV). Ze twijfelen over de indeling, de vormgeving en de inhoud. Met een CV-generator kunnen deze twijfels worden weggenomen. Een CV-generator, de naam zegt het al, genereert in een handomdraai een CV voor je. Je vult een aantal velden in met informatie over jouw opleiding, werkervaring, vaardigheden, kennis en competenties. Met een klik op de knop rolt hier vervolgens een overzichtelijk en mooi opgemaakt CV uit. Nog een muisklik creëert weer een andere versie in een andere stijl.

Een CV-generator is meestal een online tool met koppelingen aan andere systemen, zoals LinkedIn en Facebook. Hierdoor kun je snel persoonlijke gegevens en je werkervaring in de generator ‘importeren’. Maar hoe gebruiksvriendelijk zijn deze programma’s nu werkelijk en is het aan te raden om zo’n CV-generator te gebruiken? (meer…)

Lees meer

recruiter sollicitatie cv tips

Sollicitatie- en CV-tips van recruiters, selecteurs en HR-medewerkers

Op andere websites over werk en carrière vind je vooral tips die door sollicitanten zelf zijn geschreven. Daar is niets mis mee en die suggesties zijn zeker bruikbaar, maar wat ons betreft ontbreekt er iets aan: het perspectief van de recruiters, selecteurs en HR-professionals. Want wie echt succesvol wil solliciteren zorgt ervoor dat de selectiecommissie geïnteresseerd raakt. (meer…)

Lees meer

herintreders

7 sollicitatietips voor herintreders

Je werkt om leven; je leeft niet om te werken. Het is dan ook logisch dat je er tijdens jouw actievere jaren even tussenuit knijpt om van dat leven te genieten. Misschien heb je het ervan genomen toen je kinderen het huis uit gingen en heb je eindelijk die wereldreis gemaakt. Of wellicht ben je al redelijk jong opa of oma geworden en wilde je veel tijd met je kleinkind(eren) doorbrengen. (meer…)

Lees meer