banen meeste vakantiedagen

Vakgebieden en banen met de meeste vakantiedagen

Welke arbeidsvoorwaarden vind jij belangrijk? Voor veel mensen komt het salaris op de eerste plek en dat is logisch, want daar betalen we de rekeningen mee en kunnen we ons af en toe iets leuks mee veroorloven. Op een stevige tweede plek staat het aantal vrije dagen dat we bij een baan krijgen.

Voor een optimale balans tussen werk en privé zijn vakantiedagen heel belangrijk. Sterker nog: wanneer het om een verbetering van de arbeidsvoorwaarden gaat, verkiezen veel werknemers meer vakantiedagen boven meer loon. Mocht je zelf op zoek zijn naar een baan of nog studeren, dan is het interessant om te zien welke beroepsgroepen de meeste vakantiedagen genieten. In deze blogpost zetten we ze voor je op een rijtje. (meer…)

Lees meer

banen van de toekomst drone piloot

5 banen van de toekomst

De komende jaren ondergaat de banenmarkt grote veranderingen. Door oprukkende technische ontwikkelingen worden steeds meer banen overbodig of overgenomen door robots. De vraag is of de overheden hier snel genoeg op inspelen met bijvoorbeeld een basisloon of andere vormen van compensatie.

Net als bij het pensioenvraagstuk zijn wij van mening dat je je eigen boontjes moet doppen; dat je niet van overheidssteun uit moet gaan of er afhankelijk van moet zijn. Daarom zetten we in deze blogpost banen op een rij die je de komende pakweg 20 jaar van een goed inkomen garanderen. Want ook al staan veel banen op de tocht, er zijn ook groei-industrieën waarin arbeidskrachten hard nodig gaan zijn. (meer…)

Lees meer

1e werkdag

Nieuwe baan? Zó kom je jouw eerste werkdag door

Van harte: je bent aangenomen voor die mooie vacature. De baan is van jou! Je weet wanneer je moet beginnen en hebt er enorm veel zin in. Daarom wil je een perfecte eerste indruk maken. Men zegt weleens dat de eerste 90 dagen cruciaal zijn in een nieuwe job, maar die drie maanden beginnen natuurlijk met je eerste werkdag. In dit artikel geven we je tips om die eerste werkdag goed door te komen, zodat je een vliegende start maakt. (meer…)

Lees meer

tips werkgevers verleiden

Zó komen werkgevers achter jou aan: 7 tips

In het traditionele sollicitatieproces moet jij als werknemer achter een baan aan gaan. Wanneer je eenmaal een geschikte vacature vindt, concurreer je met tientallen of soms wel honderden andere kandidaten. Als we dit proces puur statistisch bekijken, is jouw kans op die baan dan heel klein.

Dus waarom zou je de zaken niet omdraaien? Zou het niet veel mooier zijn als werkgevers jou benaderden in plaats van andersom? Met de tips in deze blogpost komen werkgevers aan jouw voeten liggen en smeken ze jou om voor hen te komen werken. (meer…)

Lees meer

arbeidsongeschikt

Gedeeltelijk arbeidsongeschikt: wat nu?

Als je door (chronische) ziekte of een ongeval gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt verklaard, kan dat als een flinke dreun voelen. Maar je kunt het ook van de positieve kant bekijken: je kunt dus nog werken. In plaats van dat je 30% arbeidsongeschikt bent, kun je dus zeggen dat je 70% arbeidsgeschikt bent. Dat klinkt niet alleen beter, maar je voelt je er stukken beter bij.

Zoals we verderop zullen lezen betekent zo’n percentage niet dat hetzelfde gedeelte van jouw lichaam wel of niet meer werkt. Alwéér dus een reden om niet te zwaar aan dat nummertje te tellen. De vraag is wel wat voor soort je werk je nog kunt uitvoeren en welke werkgever bereid is om jou in dienst te nemen. In deze blogpost kijken we hoe het werkt en geven we je tips voor het vinden van nieuw werk. (meer…)

Lees meer

maximale stage

7 tips om het meeste uit je stage te halen

Stagair(e)s zijn interessant voor bedrijven. Ze zijn jong en vormbaar, hun hoofden zitten vol met kennis, ze zijn gemotiveerd en goedkoop. Vrijwel ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft dan ook stagiairs in dienst. Voor jou als student(e) betekent dit dat je ze min of meer voor het uitkiezen hebt; vooral wanneer je open sollicitaties stuurt.

Wanneer je eenmaal beet hebt, is het wel de bedoeling dat je een goede indruk maakt. Je weet maar nooit waar zo’n stage toe kan leiden – sommige stagiairs worden immers al tijdens hun studie ingelijfd. Anderen komen met de referentie die ze van hun stage-adres krijgen heel ver. Met de volgende tips zorg je ervoor dat jouw stage-ervaring zo positief mogelijk is. (meer…)

Lees meer

thuiswerken

Zó hou je bij thuiswerken privé en werk gescheiden

Krijg je van je baas de mogelijkheid om thuis te werken, dan raden wij je aan om die met beide handen aan te grijpen. Er kleven zoveel voordelen aan thuiswerken, dat de nadelen er nauwelijks tegenop wegen: je bent geen reistijd meer kwijt, je kunt meer tijd bij je partner of gezin doorbrengen, je hoeft je niet meer op te tutten en bij veel werkgevers mag je ook je eigen werkuren plannen.

Vaak beginnen werknemers thuis te werken op basis van een proefperiode. Blijken zowel de baas als jij tevreden over de resultaten in deze periode, dan mag je er langer mee doorgaan of zelfs nóg meer uren thuis (of in de lokale koffietent, of vanaf je vakantiebestemming) draaien. Eén van de factoren die jouw thuiswerk-succes kunnen maken of breken, is de mate waarin je erin slaagt werk en privé gescheiden te houden. (meer…)

Lees meer

Aangenomen

Doe deze 6 dingen nadat je bent aangenomen

Ben je aangenomen na één of meerdere kennismakingsgesprekken? Dat is fantastisch nieuws; van harte gefeliciteerd. Weet je al met welke vrienden je het vanavond gaat vieren? We wensen je alvast een leuk avondje.

Als je weer nuchter bent, is het goed om stil te staan bij de veranderingen die zo’n nieuwe baan met zich meebrengt. Die beginnen niet pas op de dag dat je in dienst treedt, maar als het even kan vandaag al. Om er zeker van te zijn dat je niets over het hoofd ziet, hebben we in deze blogposts 6 zaken op een rij gezet die je niet moet vergeten. Sterker nog, hoe vroeger je deze dingen regelt, des te beter. (meer…)

Lees meer

linkedin profiel

5 tips voor een succesvol LinkedIn-profiel

Waar Facebook er is voor de vakantiekiekjes en de kattenvideo’s, is LinkedIn er voor het netwerken met professionals, het zoeken van vacatures en het etaleren van jouw werkervaring. Iedere serieuze werkzoekende zou dan ook een Linkedin-account moeten hebben. Heb je er nog niet één, maak er dan een avondje voor vrij. Heb je al wel een LinkedIn-profiel, dan helpt CVSter.nl jou om er zoveel mogelijk uit te halen. (meer…)

Lees meer

geld carriere sprong

Zo zet je geld opzij voor een carrièresprong

Je bent nooit te oud om een carrièresprong te maken. Wel is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op jouw switch. Het kan namelijk betekenen dat je een dure masterstudie moet gaan volgen, of zelfs eventjes tussen twee banen in zit.

En al zal die carrièreswitch het uiteindelijk waard zijn, er gaat toch een investering mee gemoeid. Heb jij daar voldoende financieel draagvlak voor, of kun je maar beter eerst je schulden aflossen? In deze blogpost geven we je concrete tips waarmee je die extra kosten het hoofd biedt, wat jouw verandering van baan zal versoepelen. (meer…)

Lees meer