De niet te onderschatten invloed van een fijne werkplek

Wanneer je naar een nieuwe baan solliciteert, is de kans groot dat je de functie en het bedrijf idealiseert. Maar wanneer je eenmaal binnen bent, zul je vanzelf ontdekken dat er ook nadelen aan jouw nieuwe werk kleven. Misschien bemerk je fricties tussen collega’s, blijkt die dagelijkse rit toch best lang, of is jouw werkplek niet comfortabel.

Over dat laatste –de werkplek– kunnen we een artikel vol schrijven; en dat doen we hier dan ook. Je vindt hieronder tips voor wie naar een nieuwe baan solliciteert, maar ook voor wie al een tijdje op zijn of haar plek zit.

Waarom is een prettige werkplek belangrijk?

Je vraagt je misschien af waarom je zou moeten streven naar een prettige werkplek. Misschien heb je het idee dat je overal en altijd wel productief kunt zijn; desnoods met oordopjes in. Maar laten we wel zijn: iedereen heeft voorkeuren als het gaat om de inrichting en het comfort van de plek waar hij/zij acht uur per dag doorbrengt.

Een fijne werkplek stelt je in staat om geconcentreerd je werk te doen, geeft je meer werkplezier en dus motivatie, en maakt je productiever. Maar weinig mensen staan er bij stil dat de werkplek aan de basis van een succesvolle carrière staat. En helaas behoren daar ook sommige werkgevers toe.

Licht doet leven
Zonder licht is er geen leven op aarde. Licht dicteert ons dag- en nachtritme, onze stofwisseling en onze hormonenhuishouding. Een goede verlichting is daarom belangrijk op de werkplek, bij voorkeur door ramen. Is er niet voldoende daglicht, dan kan dit worden aangevuld met kunstlicht. Maar te veel daarvan is ook niet goed, omdat het reflecteert op schermen, bureaubladen en papieren. Het is wetenschappelijk bewezen dat veel daglicht op de werkplek zorgt voor een betere nachtrust en mensen tot meer lichaamsbeweging inspireert.

Opgeruimd staat netjes
Sommige mensen zeggen gewend te zijn aan een georganiseerde chaos, maar het is een feit dat rommelige bureaus onbewust voor stress zorgen. Zorg daarom voor een clean desk policy. Het liefst berg je losse papieren in laden op. Moet je ze tóch direct bij de hand (dus op het tafelblad) hebben, kies dan voor brievenbakjes. Daarmee hou je de papieren netjes op één plek en kun je ze ook enigszins sorteren, afhankelijk van het aantal bakjes.

Hygiëne en geur
Opgeruimd is één ding, maar je werkplek dient ook schoon te zijn. Stel je voor dat je bureaublad vol met stof ligt of dat er een vervelend luchtje hangt. Regelmatige schoonmaak, het liefst ná werktijd, en eventueel een geurverspreider kunnen een bedompte ruimte een ware facelift geven. We zouden er bijna een aparte categorie voor kunnen maken, maar planten en bloemen dragen ook bij aan het welzijn op kantoor.

Vrij om te bewegen
De manier waarop de ruimte is ingedeeld, draagt ook bij aan je comfort. Heb je bijvoorbeeld voldoende ruimte om je te bewegen of zit je met een elleboog tegen de muur gedrukt? Deel je met drie collega’s een eiland of is er meer ruimte voorhanden? Krijg je een eigen kantoortje of deel je de werkvloer? Hierin kunnen smaken enigszins verschillen, dus jij zult het beste aanvoelen wat jou productief maakt en wat je werkplezier vergroot.

Rust en kalmte
Vooral wanneer je gefocust werk moet doen, is het prettig als het rustig op jouw afdeling is. Schaterlachende collega’s en luidruchtige telefoongesprekken dragen dan niet bij aan jouw concentratie. Natuurlijk is dit bij een callcenter minder erg dan in een accountantskantoor.

Al in dienst? Laat jouw ideeën horen

Wanneer je al (een tijdje) in dienst bent bij jouw werkgever, wordt jouw stem gewaardeerd en gehoord. Wees dus niet bang om te laten weten wat er beter kan. Wil je dat het rustiger wordt op de afdeling? Zie je liever een andere indeling? Gooi het eens in de groep en zorg ervoor dat het een agendapunt bij een vergadering wordt.

Sollicitanten: vraag of je jouw toekomstige werkplek mag zien

Je ziet dat er heel wat elementen zijn die bepalen hoe comfortabel een werkplek is. Heb je al een baan en werkplek, kijk dan eens in hoeverre je bovenstaande bevindingen kunt toepassen op jouw werkplek. En zit je nog in het sollicitatieproces, vraag dan eens of je . Het tweede sollicitatiegesprek (het vervolggesprek), waarin praktische zaken én het loon worden besproken, is daar het beste moment voor.

Lees meer

Omscholen tot programmeur

Wie had dat durven denken: de nerds die vroeger met hun spelcomputers speelden en met programmeertalen speelden (terwijl vriendjes de geneugten van de puberteit ontdekten), zijn nu de helden van de arbeidsmarkt.

IT-specialisten zijn niet aan te slepen en hebben een gouden toekomst voor zich. Werkgevers buitelen om elkaar heen om programmeurs in te lijven, vaak al direct vanuit de schoolbanken. De verwachting is dat het overschot aan vacatures voor programmeurs in de komende jaren alleen maar toe gaat nemen.

Heb je een andere opleiding gevolgd, maar ben je gecharmeerd door de gunstige arbeidsvoorwaarden voor softwareontwikkelaars? Omscholen tot programmeur kan al in je vrije tijd. Er zijn genoeg anecdotes van hobbyisten die werden ‘ontdekt’ door recruiters en –ondanks beperkte ervaring– toch als programmeur aan de slag konden voor een nieuwe werkgever. (meer…)

Lees meer

werk vinden twitter

In 7 stappen werk vinden via Twitter

Dat de social media een steeds grotere invloed op ons leven hebben, zal niemand ontkennen. Als we met vrienden een avondje uit willen, spreken we een plaats en tijdstip af via WhatsApp. Vakantiefoto’s en kattenvideo’s bekijken we op Facebook en op Linkedin flirten we met potentiële werkgevers en klanten. Maar hoe zit dat eigenlijk met Twitter?

In deze blogpost leer je hoe mensen werk vinden via Twitter. We geven je praktische tips waarmee je jouw Twitter-account slimmer beheert en het juiste imago uitstraalt. Niet alleen maken we het makkelijker voor je om potentiële werkgevers te zoeken, ook ontdek je hoe ze vanzelf naar jou toe kunnen komen. (meer…)

Lees meer

banen meeste vakantiedagen

Vakgebieden en banen met de meeste vakantiedagen

Welke arbeidsvoorwaarden vind jij belangrijk? Voor veel mensen komt het salaris op de eerste plek en dat is logisch, want daar betalen we de rekeningen mee en kunnen we ons af en toe iets leuks mee veroorloven. Op een stevige tweede plek staat het aantal vrije dagen dat we bij een baan krijgen.

Voor een optimale balans tussen werk en privé zijn vakantiedagen heel belangrijk. Sterker nog: wanneer het om een verbetering van de arbeidsvoorwaarden gaat, verkiezen veel werknemers meer vakantiedagen boven meer loon. Mocht je zelf op zoek zijn naar een baan of nog studeren, dan is het interessant om te zien welke beroepsgroepen de meeste vakantiedagen genieten. In deze blogpost zetten we ze voor je op een rijtje. (meer…)

Lees meer

banen van de toekomst drone piloot

5 banen van de toekomst

De komende jaren ondergaat de banenmarkt grote veranderingen. Door oprukkende technische ontwikkelingen worden steeds meer banen overbodig of overgenomen door robots. De vraag is of de overheden hier snel genoeg op inspelen met bijvoorbeeld een basisloon of andere vormen van compensatie.

Net als bij het pensioenvraagstuk zijn wij van mening dat je je eigen boontjes moet doppen; dat je niet van overheidssteun uit moet gaan of er afhankelijk van moet zijn. Daarom zetten we in deze blogpost banen op een rij die je de komende pakweg 20 jaar van een goed inkomen garanderen. Want ook al staan veel banen op de tocht, er zijn ook groei-industrieën waarin arbeidskrachten hard nodig gaan zijn. (meer…)

Lees meer

1e werkdag

Nieuwe baan? Zó kom je jouw eerste werkdag door

Van harte: je bent aangenomen voor die mooie vacature. De baan is van jou! Je weet wanneer je moet beginnen en hebt er enorm veel zin in. Daarom wil je een perfecte eerste indruk maken. Men zegt weleens dat de eerste 90 dagen cruciaal zijn in een nieuwe job, maar die drie maanden beginnen natuurlijk met je eerste werkdag. In dit artikel geven we je tips om die eerste werkdag goed door te komen, zodat je een vliegende start maakt. (meer…)

Lees meer

tips werkgevers verleiden

Zó komen werkgevers achter jou aan: 7 tips

In het traditionele sollicitatieproces moet jij als werknemer achter een baan aan gaan. Wanneer je eenmaal een geschikte vacature vindt, concurreer je met tientallen of soms wel honderden andere kandidaten. Als we dit proces puur statistisch bekijken, is jouw kans op die baan dan heel klein.

Dus waarom zou je de zaken niet omdraaien? Zou het niet veel mooier zijn als werkgevers jou benaderden in plaats van andersom? Met de tips in deze blogpost komen werkgevers aan jouw voeten liggen en smeken ze jou om voor hen te komen werken. (meer…)

Lees meer

arbeidsongeschikt

Gedeeltelijk arbeidsongeschikt: wat nu?

Als je door (chronische) ziekte of een ongeval gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt verklaard, kan dat als een flinke dreun voelen. Maar je kunt het ook van de positieve kant bekijken: je kunt dus nog werken. In plaats van dat je 30% arbeidsongeschikt bent, kun je dus zeggen dat je 70% arbeidsgeschikt bent. Dat klinkt niet alleen beter, maar je voelt je er stukken beter bij.

Zoals we verderop zullen lezen betekent zo’n percentage niet dat hetzelfde gedeelte van jouw lichaam wel of niet meer werkt. Alwéér dus een reden om niet te zwaar aan dat nummertje te tellen. De vraag is wel wat voor soort je werk je nog kunt uitvoeren en welke werkgever bereid is om jou in dienst te nemen. In deze blogpost kijken we hoe het werkt en geven we je tips voor het vinden van nieuw werk. (meer…)

Lees meer

maximale stage

7 tips om het meeste uit je stage te halen

Stagair(e)s zijn interessant voor bedrijven. Ze zijn jong en vormbaar, hun hoofden zitten vol met kennis, ze zijn gemotiveerd en goedkoop. Vrijwel ieder zichzelf respecterend bedrijf heeft dan ook stagiairs in dienst. Voor jou als student(e) betekent dit dat je ze min of meer voor het uitkiezen hebt; vooral wanneer je open sollicitaties stuurt.

Wanneer je eenmaal beet hebt, is het wel de bedoeling dat je een goede indruk maakt. Je weet maar nooit waar zo’n stage toe kan leiden – sommige stagiairs worden immers al tijdens hun studie ingelijfd. Anderen komen met de referentie die ze van hun stage-adres krijgen heel ver. Met de volgende tips zorg je ervoor dat jouw stage-ervaring zo positief mogelijk is. (meer…)

Lees meer

thuiswerken

Zó hou je bij thuiswerken privé en werk gescheiden

Krijg je van je baas de mogelijkheid om thuis te werken, dan raden wij je aan om die met beide handen aan te grijpen. Er kleven zoveel voordelen aan thuiswerken, dat de nadelen er nauwelijks tegenop wegen: je bent geen reistijd meer kwijt, je kunt meer tijd bij je partner of gezin doorbrengen, je hoeft je niet meer op te tutten en bij veel werkgevers mag je ook je eigen werkuren plannen.

Vaak beginnen werknemers thuis te werken op basis van een proefperiode. Blijken zowel de baas als jij tevreden over de resultaten in deze periode, dan mag je er langer mee doorgaan of zelfs nóg meer uren thuis (of in de lokale koffietent, of vanaf je vakantiebestemming) draaien. Eén van de factoren die jouw thuiswerk-succes kunnen maken of breken, is de mate waarin je erin slaagt werk en privé gescheiden te houden. (meer…)

Lees meer